Ledigt!

Oj så skönt det är att vara hemma! Idag slutade jag faktiskt "tidigt" (halv fyra), så efter att ha handlat lite mat på väg hem så la jag mig i ett långt varmt bad. Och det var skönt kan jag lova! Fick bort all trycksvärta från händer och armar tror jag tom =)

Ikväll blir det en lugn kväll, det blir jag, min godispåse och fotboll. Inte tänker jag gå utanför dörren, det är jag alldeles för trött för. Men om jag har tur så dyker det kanske upp någon rolig på msn, har jag den turen idag?

Ändrade planer

Nej, det blev inget gym imorgon. Upptäckte precis att dom stänger 16, och det finns väl ingen chans att jag hunnit sluta innan dess. Fan oxå.

Skit oxå

Här hade jag taggat, eller nåja, jag hade iaf bytt om till träningskläder, och var redo för en stentuff träning. Tror ni det blev så? Absolut inte! Vi var tre stycken, så vi tog en löprunda och sen åkte vi hem. Jag hade ju kunnat göra något mycket vettigare av denna tid, typ köra ett stenhårt gympass! Jaja, jag får väl göra det imorgon istället. Men det känns surt att åka 40 min till en träning som sen inte blir av. Trist.

Jobba jobba jobba

Just nu känns det som om hela mitt liv kretsar kring jobbet. Trots att jag bara jobbat 1½ vecka så är det just nu bara jobbjobbjobb, jag har ingen ork att göra något annat om dagarna! Att ta sig till Sjöstaden och träna känns vädligt långt bort just nu... Men när man jobbar 7-16/17 varje dag, är det kanske inte så konsigt att jag är väldigt trött på kvällarna. Hur som helst, nu ska jag försöka ge mig iväg och träna. Tänk om det kunde dyka upp en annan målvakt (någon av de fyra andra, någon) så jag kan få en lugn träning. Jag pallar inte annars.

Tankar.

Det kommer nu bli ett sånt där flummigt inlägg som jag skriver ibland, när jag bara måste skriva av mig. Du behöver inte läsa om du inte orkar.

Jag vill oxå vara modig. Jag vill våga ta chanser, våga göra sånt som alla andra verkar våga. Resa bort utan att ha ett mål, flytta iväg för att förverkliga drömmar, träffa internetmänniskor irl. Sådant där som jag idag inte gör, eftersom jag är alldeles för feg. Jag vill oxå kunna göra saker spontant, utan att planera allt i förväg. Jag har ganska svårt för sånt, jag vill gärna ha koll på det mesta hela tiden för att kunna bygga upp en trygghet runt mig. Jag vill vara lika modig som mina vänner, som Patrik som flyttade till Australien, som J som åker helt solo till Afrika och Asien i tre månader, som Mia som satsade allt på ett kort och träffade rätt, som L som träffade sin pappa och syskon efter 23 år. Och min älskade Blomma som (troligtvis) flyttar ner till Götet efter sommaren. Jag är avundsjuk på dessa människor, som vågar chansa och ta risker. Trots att jag ändå brukar tänka: "Blir det fel finns det alltid en väg tillbaka", så vågar jag inte. Jag är helt enkelt en feg människa, vilket jag önskar att jag inte var. För just nu finns det så många saker jag skulle vilja göra, personer jag vill träffa, saker jag vill säga, som aldrig blir av eftersom jag helt enkelt inte vågar. Och jag har ingen aning om hur jag ska våga. Hur jag ska kunna bli den modiga människa jag vill vara. Jag är helt enkelt fast i min lilla trygga bubbla, där ingenting händer.


Jag har blivit en A-människa.

Någon gång under det här året gick jag från att vara en typisk B-människa till att bli en A-människa. Jag har alltså inte längre en dygnsrytm på 26 timmar, utan mitt dygn är 24 timmar nu för tiden. Och det är inte bara positivt, för jag trivdes väldigt bra som B-människa. Kunna vara vaken länge på kvällen, sova länge på dagarna, det var underbart! Framförallt var det väldigt skönt på helgerna, att sova till 10-11. Men nu kan jag inte det längre. Igår däckade jag klockan 22, efter att ha tvingat mig se på tv. Och så vaknade jag kvart i åtta på morgonen. Och det är väl ganska bra egentligen att min kropp fungerar så här nu, eftersom jag börjar tidigt på jobbet. Men det är ändå inte så positivt, eftersom jag är förbannat trött hela dagarna. Jag vill bli B-människa igen! Någon som vet hur man vänder tillbaka?

Saturday

Måste bara säga, Satan vad trött jag är! Min kropp fungerar verkligen inte normalt nu. Men men, hur ofta gör den det?

Hur som helst, dagen har ändå varit rätt bra. Gymmade lite imorse, och upptäckte att jag tappat två kg sen förra veckan. Hurra för citymail! Sedan tog jag mig in till stan för att köpa löparskor, hittade ett par najs på Löplabbet, men var sådär lagom sugen på att lägga ut 1100 kr på dem. För att fundera på om det var värt pengarna eller inte åt jag lunch med mina favoritkillar (Marcus och Richard), urmysigt! Eftersom vi ändå var på söder tog vi en prommis längst Götgatan, där vi hittade en affär där de hade alla grejer för halva priset! Där fanns även de skor jag tittat på på Löplabbet, och de kostade då bara 550 pix. Tror ni jag var överlycklig eller? Så jag fick mina nya fina skor, mycket billigare än planerat!

Update: Dessa skor blev det alltså:
image37
Sådär snuskigt sköna som bara Adidas kan vara.


RIP

Jag fick nyss höra att en av mina gamla lagkompisar gjort självmord. Tyvärr var det inte så överraskande, men lika tragiskt ändå.

Förlåt Sverige!

Jag vill börja med att be alla ursäkt, eftersom jag känner att jag varit väldigt osocial hela denna vecka. Säkert lite otrevlig oxå. Men det blir lätt så när man går upp vid fem på morgonen, och sen springer runt hela dagen för att avsluta med lite handboll på kvällen, man blir väldigt trött då! Fast i helgen kan jag vila lite, så då ska jag ta igen lite förlorad tid med framförallt Blomman. Och köpa nya löparskor, för det behövs verkligen.

Hur som helst så går det rätt bra på jobbet, jag har lärt mig det mesta. Och trevliga filurer jobbar det där oxå =)


Onsdag.

Dagens status:
- Trött, check.
- Öm i fossingarna, check.
- Förvirrad, check.
- Saknar, check.
- Men lika glad ändå, check.

Glass är gott

Det blev en rätt okej dag på jobbet idag, men hade bara springportar vilket kändes i benen.. Men annars gick det bra. Hade iaf tänk att lägga mig en timme och sova nu när jag kom hem från jobbet, men kom på att jag hade lite Ben & Jerrys i frysen, och vem är jag att tacka nej till glass? Självklart gjorde jag inte det, utan nu sitter jag istället med fötterna i ett varmt fotbad och äter min älskade glass. Och snart är det dags att träna igen, undrar om det dyker upp fler målvakter idag? Jag börjar tröttna på att vara själv hela tiden faktiskt.

Blash

Så trött jag är nu har jag nog aldrig varit. Helt sjukt trött. Men det har varit en rolig dag, och ja tror jag hajar hela grejen! Nu ska jag strax sova, klockan är ju nästan nio. Börjar jag bli gammal redan?

Varför fungerar jag såhär? Är det avundsjuka jag känner, trots att jag inte tror mig ha några känslor för denne?


Det blir en finfin sommar!

Jag har nu inhandlat en ny cykel. Lite impulsköp, men Blomman och hennes päron skulle köpa grejer på Biltema så då hängde jag med och firrade en ny cykel. Vi lyckades efter många om och men få ihop den oxå, tjejer kan! Blev dock en hel del skratt och en massa svordomar. Men vi lyckades :D

Sommaren visar sig bli riktigt bra oxå. Jag har jobb, en ny cykel så jag kan cykla till jobbet, Blomman och jag kommer spendera mycket tid tillsammans eftersom hon (troligtvis) flyttar till hösten, och så kommer Lisen hem och är hemma hela sommaren. Men det absolut bästa är att PATRIK KOMMER HIT! Han har fått jobb här över sommaren, och är hemma från juni till augusti! Kan det bli mycket bättre än så?

Nu ska jag ut och provcykla lite, hörs later!


Världens bästa kväll!

Jag vet nte hur jag ska beskriva gårdagen riktigt. Det var helt, helt, helt fantastiskt. Det bästa jag någonsin varit med om. Håkan var helt otrolig, sällskapet var grymt, utgången blev jäkligt bra, även om jag sprang på honom. Men tack vare bästa vän så gjorde jag inget dumt. Perfekt kväll helt enkelt!

Men det tråkiga är att jag inte kan sova. Kom hem vid fyra i natt, vaknade halv nio imorse. Kul liv!


Håkan-dag!

Vaknade vid halv åtta imorse, pigg och glad. Förstår inte vad det är för fel på mig, jag kan aldrig sova! Hur som helst var jag på gymmet vid nio, gymmade, pratade med en PT som ska hjälpa mig med min rygg, solade och kom nyss hem. Nu ska jag duscha, måla naglarna, välja kläder, sminka mig och sånt. Sedan över till Blomman, dit även två andra kommer (de som firrat våra biljetter, tack för kontakter!) och vid fem börjar vi ge oss in till stan för att äta och sånt. Sen är det dags för HÅKAN!! Helt underbart.. Love it! Efter det blir det kanske utgång, söka upp handbollskompisarna som har avslutning (som jag missar, men det gör ingenting. Det är ju Håkan!).

Eller ja, det var min dag. Hur ser din ut?


Nytt jobb!

Yes, jag har fått nytt jobb! Sökte det igår, intervju idag och börjar på måndag. Snabba puckar. Visserligen är det bara deltid fram till sommaren, men det gör inget. För i sommar är det heltid och efter sommaren fast anställning! Det är helt lovely ju, verkar som om problemhögen minskar lite nu iaf.. Gosh, jag är glad!

(PS. Det är dessutom ett jobb jag nog kommer tycka rätt bra om. Jag kommer nog inte tröttna, inte direkt iaf. Så det så!)

Vart är världen på väg?

Hur i helvete kan man få för sig att döda ett barn? Ett oskyldigt barn, som inte gjort något ont? Hur fungerar man då, eller rättare sagt, fungerar man alls? Fyra barn har den senaste månaden blivit dödade, det är fan inte rättvist. Barn ska få leva och vara glada, och vi ska inte behöva oroa oss för att det kan hända något när de är ute och leker. Jag vet iaf att mina syskonbarn nu är under stark bevakning, ingen chans att de blir lämnade ensamma en sekund. För vem vet, det kan ju finnas dårar även här.


Kärlek

Jag är kär. Igen. Eller fortfarande heter det kanske.

image36


Latlördag

Eftersom det blev lite lagom sent igår (men jag är en mes och bangade som vanligt "tidigt") så blir det en riktig latlördag idag. Min kropp fungerar ju inte normalt om jag inte sover lagom många timmar, så det är bara dumt att försöka göra något kreativt. Dagen innehåller därför detta: Promenad, mat, TV (handboll, film, blajprogram). En helt perfekt lördag! Som dessutom matchas perfekt med grönt linne och härliga urtvättade mjukisar. Eller ja, ni kanske förstår varför jag inte brukar bjuda hem folk sådana här dagar. Jag som knappt kan gå och handla utan smink. Men imorgon är jag fit for fight igen, då är det gymmet som gäller!

Ideal hit och dit

Idag när jag var på väg hem från gymmet (YES, jag är så pass frisk att jag kan träna!) så slog tanken mig, varför strävar vi alltid efter att nå det vi inte har? Varför kan man inte vara nöjd med det man har och är? Vi vill ständigt förändra oss, det är alltid något som inte stämmer (detta gäller självklart inte alla, men jag tänker mer i allmänhet, och även efter vad jag själv tänker). Det handlar om träning, solarium, operationer, krämer och mat, och allt annat som kan tänkas förändra kroppen på ett eller annat sätt.

Jag fördömer självklart ingen bara för att man vill förändra sig, jag är precis likadan! Jag tränar för att få en starkare och snyggare kropp, är petig med maten för att inte gå upp i vikt, solar (inte för att bli brun, men för att jag får finnar när jag inte solar), och allt sånt där. Men jag tycker det är synd att de ideal vi haft och har inte är normala människor med ett BMI på 22-23. Ett sådant ideal skulle jag vilja ha.
Eller vad tycker ni?

Darling är bäst!

Eftersom jag har varit så där jättesjuk idag (ni vet, så sjuk så man knappt orkar upp ur sängen), har jag beklagat mig hos nästan alla. Framförallt hos sötnosen Blomman, som jag har sms-terrat hela dagen om hur dålig jag är. Och älsklingen som är helt underbar kom hit efter att hon slutat jobba, och hade köpt en stor bunke glass (Ben & Jerry of course), halstabletter och alvedon. Precis vad jag behövde! Nu känner jag mig lite bättre, allt tack vare bästa vän. Hur kommer jag klara mig när hon flyttar? Love her! (L)

Sjuuuk

Jag hatar att vara sjuk, framförallt så här jättesjuk så man knappt kommer upp ur sängen. Jag har feber, ont i halsen, ont i huvudet, ja, ont överallt! Och precis nu, när handbollen börjar igen och allt. Det är inte rättvist, inte alls. Nu kryper jag ner i soffan och ser på film, och hoppas att jag kanske mår bättre senare. Imorgon ska jag hur som helst vara frisk, eftersom jag vägrar att missa mer än en träning i veckan. Så det så!

Ett steg närmare

Nu har jag skickat in ansökan till skolan i Finland. Jag har alltså nästan bestämt mig för att flytta dit, vilket skulle vara ett stort steg för mig. Hoppas att jag kommer in bara, har ingen aning om vad intagningsgränserna är.. Och sen dröjer det en evighet innan jag får besked, inte förrän i slutet av juni kommer svaret. Men men, det är bara att hoppas på det bästa.

Shoppelishopping

Idag efter jobbet var jag och solade, och sedan handlade jag en ny jacka. Ja, jag HANDLADE den, eftersom det var ett planerat köp! Ingen spontanshopping här inte :P En blå jacka iaf, när köpte jag en blå jacka sist? Aldrig? Men den är fin! Hade kunnat lägga upp en fin bild oxå, men någon sådan hittade jag inte. Kanske gör det en annan dag istället.
Imorgon ska jag jobba, och det kan nog bli rätt okej eftersom idioten inte är där. Rök ihop med henne idag igen, men det är en annan story.

Skatteåterbäring!

Finns det något bättre än en stor skatteåterbäring? Detta år kommer den perfekt, precis innan jag och Linda åker till Turkiet. Så nu har jag firrat alla pengar till den resan. Så jäkla skönt!

Någon som har ett jobb till övers?

Från måndag är jag arbetslös igen. Inte "mellan två jobb", "student", "timvikarie" etc, utan arbetslös. Jag tänker aldrig sätta min fot på detta dagis igen, inte med sådana idiotiska arbetskamrater (eller det är sant, skulle de ge mig en fast tjänst på en annan avdelning, då skulle jag ta det, men inte på den avdelning jag jobbat på hittills). Så om någon har ett jobb över till mig så säg till! =D

Och nu har jag bestämt mig, jag ska söka till högskolan i Finland. Har hittat några bra ettåriga program, som jag hoppas på att jag kommer in på. Så att jag får lite förändring i mitt liv, vilket skulle behövas nu.

RSS 2.0