Vart försvann veckan?

Herre min vad veckan sprang i väg! Den bara försvann, men det gnäller jag inte om. Helg är bra! Skön vecka på jobbet också, vi kom etta i effektivitetsmätningen i arean, hur jävla najs som helst. Hann även med ett "allvarligt" snacka med chefen idag om min nutid och framtid, och vi kom fram till en hel del bra saker. Tror jag iaf. Men nu tar vi ledigt från jobbet!

Imorgon blir det middag för Simpa, och på söndag flyttar jag hem till systeryster. Eller till deras tomma lägenhet iaf. Kommer bli bra det, jag och Nintendo wiiet kommer trivas bra ihop!

Ny vecka, nya tag!

Det var faktiskt inte allt för djävligt att stiga upp i morse, trots att det är måndag. Jag har varit med om värre. Hur som så var regionschefen på besök på kontoret, jag har aldrig träffat honom förr och idag skulle jag ha samtal med honom, eftersom jag gått in som steff-coach (eller vikarierande arbetsledare som det heter på normala arbetsplatser). Lite nervigt var det, men han var en skön snubbe så vi hade värsta bra samtalet! Och han sa att han tror jag kommer göra det här bra, det var skönt att höra! Sen kastade jag lite skit på nya chefen också, sånt får man göra ;)

Men dagen var iaf najs, vi hade sjukt lite att göra men eftersom vi går två kort hela veckan blir det ändå en del extra. Men ingen övertid och gott humör fixar dagen ändå! Sen stack jag till stan och shoppade årets klänning, så fin!

Nu ska jag ladda inför veckan, höll på att somna stående i affären idag så jag kan behöva lite sömn. Och så längtar jag till den 10e december, guess why? :)


TGIF!

Helg! Helg helg helg, efterlängtade helg. Ha det bra alla, vi ses nästa vecka igen!

Vad har jag gjort för fel?

Löneavdelningen hos oss verkar ha något emot mig. Vi har ett sånt system att vi de två första åren får löneförhöjning var sjätte månad, och om jag inte har räknat helt galet skulle jag fått den näst sista höjningen i februari eller mars. Fick jag det? Nej. Fick jag det i april? Nej. Nu kommer det ju lösa sig så jag får det retroaktivt, men ändå, det är lite jobbigt. Det är dessutom tredje gången (av tre gånger) de missar det, så jag är lite smågrinig på dom där nissarna. Jag vill ju ha mina pengar ju.

Idag var det annars en grym dag på jobbet, shit pommes vad snabbt det gick! Men sen fick jag en massa extra att göra, typ skruva fast och byta lister på våra skåp. Vilket jag tyckte var en urdum idé att jag skulle fixa, jag är inte den smidigaste precis. Det slutade med en hel del svordomar, lite trasiga grejer och dödshot, men jag tror det blev bra tillslut! Några lister lyckades jag fixa till tror jag. Sen kastade vi lite frisbee (till chefens stora förtret) och sen gick vi hem, 30 min innan schemaslut. Det är bra det!

Imorgon är det fredag, det kommer bli en bra dag!

Lite semester va?

Förlåt för att jag blev så politisk i förra inlägget. Jag var bara tvungen att lätta mitt hjärta. Men nu struntar vi i det, och så ser vi framåt! Och vad har jag i sikte? Jag vill ha semester! Eller bara lite ledighet. Typ en helg. Som jag får om två dagar, perfekt. Jag skulle gärna ha december också, med lite Thailand. Snälla?

1 maj åker syrran+familj till Thailand, och jag är inte avis, nej då. Eller okej, lite. Men en bra sak med det är att jag får bo i deras lägenhet under en månad, grymt! Så om lite mer än en vecka flyttar jag ihop med ett Nintendo Wii och en Sodastream. Känns mycket bra det.


Ibland blir jag arg

Ibland blir jag förbannad på orättvisor här i världen. Just nu är jag förbannad på att ett stort statligt företag i Sverige utnyttjar sin maktposition för att försöka utrota allt som har med konkurrens att göra för att få tillbaka sitt monopol. Företag som hellre sparkar 6000 anställa och drar ner på kvaliteten än låter marknaden vara fri. Jag blir sjukt förbannad när detta företag kastar skit på andra istället för att koncentrera sig på att göra sin egen verksamhet fungerande, och utnyttjar det faktum att de funnit i all evighet som ett argument till att konkurrenten alltid gör fel.

Ja, jag pratar om Posten. Många på Posten Sverige/Danmark verkar vara riktiga rötägg, som inte fungerar som normala människor. Inte alla, men många (det finns ju undantag). Posten väljer alltså att sparka 6000 anställda på två år för att få ner utgifterna, istället för att höja priserna (för företagen, inte privata, vi får ju höjda portopriser hela tiden). De brev som Posten inte delar ut eldar dom upp, eller så tar dom hem dom, det finns inget "skicka tillbaka till företaget med upplysning om att personen inte finns på adressen". Dagligen stjäl anställa på Posten brev, tidningar osv, de struntar i att dela ut posten eller lämnar det i trappuppgången. Hur ofta har ni hört talas om detta? Inte ofta va, för dom lägger locket på. Jag har flera gånger fått skit för Postens arbete, men eftersom de alltid funnits så "kan de inte göra fel, det är ni".

Jag försöker inte påstå att BCM är perfekta, långt därifrån. Vi får "bara" ut 98% av våra försändelser i tid, vi har en NKI på 73 (Posten har 64), vi går back varje år, så vi har saker att jobba med. Men det skulle vara mycket enklare om vi inte behövde arbeta i motvind jämt och ständigt.

Och skulle det nu komma någon och säga att det är bra med bara Posten, så ber jag er tänka efter. Tänk om det bara fanns ICA, inget Konsum. Bara Lindex, inget H&M. När ni ska flyga får ni bara flyga med SAS, för det finns inget annat. Hur skulle det kännas? Så skulle det vara för företagen om det bara fanns Posten. Och detta skulle påverka er också, för Posten skulle då kunna ta hutlösa priser (som de gör för privatpersoner) och företagen skulle dra sig för att skicka ut brev. Den där 20%-kupongen du fick igår skulle du inte fått. Du skulle inte veta att godiset bara kostar 39 kr/kg på Hemköp. Tidningen du prenumererar på har en portoavgift på 20 kr per tidning.

Förstår ni vart jag vill komma? Vi måste ha konkurrens. Det jag vill se är att vi på BCM ska få möjlighet att dela ut privatbrev, för att kunna sänka Postens galna prissättning. 6 kr för ett brev! Nu skickar jag visserligen gratis via jobbet, men jag tänker på er andra. Vi skulle lätt kunna dela ut det brevet för 5 kr. Eller 4 till och med. Det skulle gynna alla, framförallt alla som vill fortsätta skicka brev!


Jag är glad att jag lever

Jag känner att det blir en del gnäll här, men jag har haft det tufft den senaste tiden. Nu är det dock bättre, men inte helt bra än. Det finns en klump i magen som inte vill släppa.

Hur som så var det en ganska lugn dag på jobbet idag, iaf för mig. Några av de andra (gnällspikarna) hade det jobbigt. Trots att jag hade dubbelt så mycket post som dom. Jaja, not my problem!

Imorgon blir det en bra dag, för jag ska på utbildning. Sista delen av arbetsledarutbildningen, sen är det avklarat! Lite trist, det är skönt att vara borta från jobbet lite då och då. Men den kan ju inte hålla på i all evighet tyvärr. Så imorgon blir det lite sånt, och sen träning. Om jag nu känner för att träna, det har varit lite dåligt med det sista tiden.

Ibland lyckas Island ändå

Är det bara jag som ser bra grejer med askan från Island? Eller alltså, det är klart att det inte är kul att folk inte kommer hem och bort och vart de ska, självklart inte. Eller jo, det är det! Erik kommer nämligen inte tillbaka till Umeå, eftersom flygen inte går. Det är klart han kan ta tåg eller buss, men hittills har alla tåg och bussar varit fulla så han har inte kommit iväg än. Skadeglad som jag är gillar jag det!

Men imorgon kommer han troligtvis få en plats på ett tåg ser det ut som, det gillar jag inte. Men det är bara bita i det sura äpplet, han måste ju åka nångång tyvärr.


Men såja!

Så var veckan avklarad! Men det var med nöd och näppe, skit pommes vad trött jag var idag, och skit pommes vad vi hade att göra. Men jag klarade mig med bara 1,5 timmars övertid, det är fan bra jobbat av mig. Dock kom inte gamla chefen på besök, det var lite trist. Men nu är det helg, love that!

Planer för helgen då? Beror på väder. Bra väder - mys i solen, dåligt väder - mys på bio och i soffan. Med E såklart, han kan det där med att få mig att må bra den killen.

Se framåt ffs!

Gosh vilken jäkla dag det var. Först var jag på besök på ett annat kontor, hade tänkt sticka tidigt eftersom vi hade kris hos oss men tji fick jag, deras chef var sen så jag var tvungen att stanna en stund. Sen stress till jobbet, men då var pendeltågsfanskapet inställt så jag fick stå där och vänta i 25 minuter. Och väl på jobbet har vi grismycket att göra, en massa post, och som det inte är nog blir en sjuk (eller ja, jag vet inte...) och vi får ännu mer att göra. En kille slår i huvudet på rundan och är tvungen att åka till sjukhus och sy. En tjej svimmar nästan, jag trycker i henne en banan och hjälper till med delningen. Tillslut blir det bara en timmes övertid, hur lyckades jag? Bra jobbat skulle jag säga!

Imorgon är det fredag, vilket i andras världar betyder bra dagar men inte hos oss. Jag vill bara att veckan ska ta slut nu! För nästa vecka går jag in och vickar som arbetsledare, så jäkla gött. Och imorgon kommer gamla chefen på besök, när jag fick höra det idag blev jag så glad så jag nästan grät. Jag har saknat honom något otroligt mycket.

Men nu, sova!

You can go to hell

Inte najs när man börjar gråta efter en handbollsträning. Men sammanbrottet kom när jag insåg att jag troligtvis inte kommer spela mer handboll. Jag älskar ju handboll! Men det funkar inte som det är nu, jag kan inte motivera mig för att träna, framförallt inte när det är sju(!) målvakter på träningen. Sen är benen paj, en träning och sen gör vaderna ont!

Men jag älskar handboll, och jag vill inte sluta. Därför kommer jag troligtvis hjälpa till med målvaktsträning nästa år, och hjälpa till på matcher och sånt. För jag kan inte släppa det helt, det går bara inte.
Om det nu inte skulle dyka upp ett erbjudande från något annat lag, för i så fall kan jag tänka mig att ändra mitt beslut. Jag vill trots allt spela handboll ett par år till.

Nanananananana BATMAN!

Snacka om söndagsångest! Jag vill inte att det ska bli ny vecka, jag vill verkligen inte! Jag vill ha söndag resten av livet, eller bara vara ledig resten livet. Jag vill verkligen inte återgå till vardagen. Inte för att jag tycker illa om jobbet eller så, jag bara orkar inte just nu. Det finns ingen motivation what so ever för att fortsätta livet.
Men man måste ju tydligen leva. Trots att man inte orkar. Tack Blom för att du gjorde den här helgen bra, och tack Erik för att du tar hand om mig nästa vecka! Ni är bäst guys, bäst i världen.

Helg!

Fredagar har en förmåga att bli skitdagar, och så även idag. När ska vi kunna jobba en hel vecka utan att dra på oss övertid? Men men, nu är det iaf helg! Och hjärtat är här, det gillar vi! Så nu är det tv-kväll, och imorgon har hennes pappa gett oss förtroendet att måla om garaget.. Hm, hur tänkte han där? Efter det blir det utgång med bästaste, kommer bli en fin helg. En mycket fin helg.

Nästa vecka kommer även Erik till Stockholm, så då ser det ut att bli en rätt bra vecka då också.


Jag vill ha semester

Ledighet, snälla? Jag är så omotiverad för att jobba, för att träna, för att göra någonting överhuvudtaget! Jag vill bara vara hemma och göra ingenting, någon dag iaf. Men semester har jag inte förrän om två månader, inte okej.
Idag fick jag däremot ett väldigt roligt besked på jobbet! Jag skulle egentligen vara med och driva ett projekt vi ska ha, men min semester tajmade inte projektet så bra så då fick jag inte vara med. Istället får jag gå in och leka arbetsledare i ett par månader! Det kommer bli så jäkla kul, jag har ju gått en sån utbildning och ser fram emot att få testa på det på riktigt också. Sen får jag se hur pass många som kommer acceptera det och lyssna på mig, men förhoppningsvis är det iaf ett par stycken. Annars blir det lite jobbigt.


Det gör mig inget att det är vinter om sju månader

Idag har vi suttit och planerat Thailandsresan, och prellat lite hotell och så. Men lite ångest har jag, satan vad dyrt det är med hotell i december i Thailand! Jag har ju tidigare bara varit där i april/maj, och då är det ju sjukt mycket billigare med hotell. Men men, det får jag köpa, jag slipper ju Sverige i december! Som det ser ut nu så blir det Bangkok - Hua Hin - Koh Samui - Bangkok. Men jag vill till Kuala Lumpur, får se om vi kanske trycker in det istället för Hua Hin, eller drar ner på Hua Hin vistelsen lite. Jaja, vi har åtta månader på oss att planera! Weeheey, det är ju snart ju!
Eller inte.

Helvete!

Det är inte okej att det är snöstorm den 5e april. Det är inte okej att jag måste skotta trapphelvetet för att komma hemifrån den 5e april. Det är inte okej att jag ska jobba imorgon! Fanskap.

Jag ser ljuset i tunneln

Vårkänslor! Solen skiner, solbrillorna är på, vårjackan är framme, de gula vårskorna sitter som de ska, då är det bra! Om det bara blev lite vårvärme skulle jag vara nöjd, +5 är inte vår någonstans.. Men det struntar jag i, jag är så trött på vintern och snön!

Det är bra att vara tidigt ute!

Ja, jag tycker om att planera. Vinterns resa är redan bokad, 10 december - 1 januari befinner jag mig i Thailand! En jäkla bra morot, nu kommer jag kunna jobba bra även när vi har skitdagar bara för att jag vet vad som väntar. Så jäkla grymt!

Idag fick jag faktiskt beröm, typ, av min chef (han som jag inte gillar så där jättemycket). Jag har nämligen minst sjukfrånvaro på jobbet, en dag på fyra månader. Det tyckte han var imponerande! Nu har jag visserligen varit sjukskriven i två veckor, men jag har jobbat ändå. Och på tisdag ska jag börja dela igen, not that fun. Men men, det är ju trots allt det jobbet jag har just nu, så jag har inte så mycket val.


Men om vi drar till Thailand då?

Tanken var att vi skulle dragit en Asien i augusti, men så tänkte vi om och tänkte rätt, vi sticker i december i stället! Tre veckor i solen, det är så jag vill ha det. Ytterligare en jul jag slipper fira i gråa Sverige!


RSS 2.0