Du är så, yeah yeah, wow wow

För att förtydliga, om ni missat det, JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA JOBB! Så, då vet ni det. Imorgon har jag dock en riktigt jobbig dag, ska hem till min chef på "workshop" (dvs leka lekar och ha myspys). Åh, stackars mig!

Och så är det mindre än tre månader kvar till Dubai! Och bara två månader kvar tills Patrik, Marcus och Rille kommer till Sverige! Och seriestart på lördag mot Avesta, fast jag vet inte hur taggad jag är, men det blir jag väl. Nya tränaren känns bra och inställningen i laget också, tror vi har stor chans på vinst, och det skulle ju sitta perfa. Vi hoppas på det va?
En mindre bra grej är att min jävla gamla förening jävlas med mig. Min övergång som skulle varit klar i somras är ännu inte klar för att mitt gamla lag bråkar om utlån och papper hit och dit. Någonstans har de missat det faktum att jag inte har för avsikt att gå tillbaka, och nu lyssnar de inte ens när jag påpekar detta utan jag måste bli utlånad. Om jag har otur är övergången inte klar till på lördag, och då får jag inte spela. Och skulle det vara på detta sätt kommer jag bli grymt arg, för jag vill verkligen spela!

Upptäckte precis att min övergång hade blivit klar idag. Så nu är det nada problem längre!

This is how we like it

Alltså, jag kommer aldrig vilja sluta på det här jobbet. Jag kommer gråta floder när jag måste gå tillbaka till helvetet om två månader. Åh, nanana vad bra det är!

Fast jag har ju iofs inte gjort så mycket idag. Först satt jag och lyssnade på när en annan tog emot samtal ett par timmar, för att lära mig, och sen satt jag och skrev i referensnummer på felaktiga SVD-tidningar i 1,5 timmar. Det var iofs lite enformigt, men sjukt mycket bättre än mitt "riktiga" jobb! För en gångs skull har jag inte ångest över att behöva jobba, vet ni hur skönt det känns? Love this!

Ge mig styrka

En mycket bra helg har det varit, bästa vännerna har varit här så det har ju inte kunnat bli fel. Trots att mitt hår nu för tiden ser ut som hej kom och hjälp mig (men det blir nog bra så fort jag fått gå lös med plattången). Imorgon börjar nya jobbet, och av någon anledning är jag inte sådär nervös som jag brukar vara inför nya saker. Kanske för att jag vet att om det går åt helvete så har jag alltid något att falla tillbaka på. Det är rätt skönt att veta.
Fick även frågan i fredags om det finns något intresse av att bli befordrad. Vad svarar man på det? Jag som har planer på att sluta helt och hållet, men att klättra uppåt... Ja, jag vet inte, så jag sa helt enkelt: "Det är intressant, men nu måste jag få fokusera på mitt nya jobb ett tag. Jag ska tänka på saken, ring mig om ett par veckor!". Bra svar va? Jag vet, jag är grym.

Nu ska jag färga håret, ska försöka få det lite brunt nu igen. Wish me luck!

I think I know where you belong

Du är något av det vackraste jag sett, jag kan se på dig i all evighet. Fick jag välja skulle jag spendera all min tid i din närhet, jag skulle röra vid dig, känna på dig, lukta på dig, bara för att se att du finns. Jag tror inte du förstår hur det bryter ner mig att varje dag behöva vara nära dig, men veta att jag inte får röra vid dig, inte får känna på dig, inte lukta på dig. Om det inte vore för att jag är så förbannat feg hade jag för länge sedan sagt något till dig, rört vid dig lite extra, gjort något för att få dig att förstå hur jag känner. Nu hoppas jag att de två månader jag måste vara ifrån dig får mig att sluta tänka på dig, för jag mår dåligt av att ha dig i mitt huvud hela tiden.


Lite mycket nytt nu va?

Det här har hänt den senaste tiden:
- Nytt lag
- Ny tränare
- Ny chef
- Ny läkare
- Nya vänner
- Nytt jobb
- Ny tränare (igen)
- Ny chef (igen)
- Snart förhoppningsvis ny lägenhet
- Nya framtidsplaner

Det känns som det är lite mycket nytt nu, men jag ser fram emot det ändå! Nya jobbet börjar på måndag, nya tränaren börjar på måndag (min förra nya tränare har ju tydligen sagt upp sig fick jag veta igår, det var mycket tack vare honom jag bytte lag..). Nästa vecka blir mycket intressant, jobbmässigt och handbollsmässigt. Ska även försöka hinna med ett besök hos doktorn för att fixa nya vader, det skulle vara pricken över i:t.

Feel good

En av de bästa låtarna just nu:

If holding hands is too descret
Let's make out in the middle of the street
If this flowery just ain't enough for you
Help me God, tell me what to do
Couldn't be more true
Isn't it obvious that I love you?
Isn't it obvious that I need you?


Jag vill ha fredagsmyyyyys

Lillördag! Inte för att man får gå ut och ha kul, jag ska ju upp och jobba imorgon. Men lite sugen blev jag på att köra en långonsdag, dvs inte sova förrän imorgonkväll, några skulle ut ikväll och det hade varit grymt roligt att följa. Men icke sa nicke, så dum är jag inte! Istället bakar jag inför min avslutning på fredag, kärleksmums och muffins ska jag bjuda på. Så jäkla najs att sluta på fredag!

En grej som jag dock undrar över är varför min besöksstatistik helt plötsligt sköt i höjden idag? Typ 30 nya läsare, vilka är ni och hur hittade ni mig?

Kyrkovalet

Jo jag tänkte, hur många röstade egentligen i kyrkovalet igår? Det var inte så många va? Jag har inte fattat grejen med kyrkoval, jag anser att kyrkan ska vara opolitisk. Om den nu ska finnas alls dvs. Jag röstade inte igår, inte för att jag inte bryr mig (det gör jag visserligen inte..) utan för att jag inte fick rösta. Jag är inte med i Svenska kyrkan och vi utbölingar får inte rösta. Vilket som sagt var gjorde detsamma.

Men ändå, det känns jäkligt skumt att rösta politiskt i kyrkovalet. Vad handlar det om då? Kyrkoskatten, äktenskapsrätten osv? Jag har inte förstått det där valet alls, det är alldeles för oklart tror jag för att folk ska kunna ha en åsikt om det, om man inte är grymt insatt dvs.

She wears high heels I wear sneakers

Det är inte ofta jag flippar ur på jobbet, jag brukar vara den lugna och sansade, men idag tappade jag det (lite iaf). Vi ska under hela september köra "eget race", vilket betyder: gör ditt och gå hem. Så idag gjorde jag mitt (jag hade dessutom dubbelt så mycket som många andra), sen hjälpte jag en annan för att vara lite snäll, och sen hade jag tänkt gå hem som några andra fick göra. Då blir jag tillsagd att fixa en av "chefernas" del också, bara för att han inte hann/orkade! Sånt gör mig förbannad, jag får alltid göra en massa extra för att andra är lata. Men som vanligt går ilskan bara ut över mig själv, jag skulle ta ut min ilska över en tom låda som tydligen var en låda full av kataloger, och min stortå fick ta smällen. Och skoja inte att folk blev chockade över den långa harang svordomar som kom sen, jag är som sagt var inte den som brukar låta allt för mycket på jobbet.
Sen tog jag saken i egna händer och satte några andra på att göra det jag blivit tillsagd att göra ("chefen sa att du skulle göra det här"), själv åkte jag iväg och tränade med motiveringen: Dom kan säga vad dom vill för jag slutar ändå på fredag!

Det kommer verkligen bli grymt skönt att slippa dessa idioter, även om det bara är för två månader. Men nu när jag ändå är uppe på huvudkontoret ska jag försöka få mig själv oplacerad till ett annat kontor (eftersom det dykt upp saker som gör att jag kanske inte kan börja plugga till våren), jag vill inte tillbaka till detta ställe. Och det lär inte vara allt för svårt, min ex-chef ger mig goda vitsord bara jag ber honom om det. Det var trots allt tack vare honom jag fick mitt nya, fina jobb.


Jag vill inte ha måndag!

Jäklar i min låda vad denna helg gick snabbt. Redan söndag, och jobb imorgon. Världens ångest har jag också, jag orkar inte med en lång vecka! Men vi hoppas på att schemat är missvisande denna gång och att vi jobbar max till 15 om dagarna. Det har ju hänt förr. Men det är bara bita ihop, det är ju trots allt sista veckan. Det är naaajs!

Idag blir det fussball på tv, Dif-BP. Heja BP! Och lite pannkakor, en långprommis och eventuellt ett solariebesök. Låter som en fiiiin söndag det.

You took something perfect and painted it red

Trött, tröttare, jag? Oh yes! Är på sånt där konstigt flummigt humör, har en sorts glädje i kroppen samtidigt som jag är övertrött och grinig. Svårt att förklara helt enkelt. Men nu är det helg, det tackar vi för!
Insåg att jag också överdrev lite om våra arbetstider igår. Vi har inte 50-timmarsveckor, vi jobba bara 47,5 timmar, vi har ju trots allt en halvtimmes lunch varje dag. Men jag räknar det som jobb, för man äter i 10-15 min, pratar jobb hela tiden och fortsätter jobba sen. Så då blir det 10-timmarsdagar ändå. Förstå, vi ska jobba 130 timmar på 13 dagar, det är sjukt! Men nu verkar det inte bli så ändå, eftersom all volym nästan försvann idag. Så nästa vecka slipper vi nog jobba till 17 varje dag, det blir förhoppningsvis mycket tidigare än så. Och det hoppas vi på, för mina ben håller på att gå sönder.

Nästa helg kommer hjärtat upp till Stockholm, längtar! Då ska vi röja hela helgen, fira att jag slutar på skitjobbet och börjar det nya, fina jobbet. Jag har iaf fått en ny, fin titel, går från att vara "cityman" till "market assistant". Sånt gillar vi.


If you leave me I won't make it

GE MIG FREDAG! Eller jaha, det är fredag imorgon? Fan va najs! Jag är sjukt sliten just nu, har redan hunnit med 40 timmars jobb denna vecka, och har tio kvar imorgon. Av dessa 50 timmar kommer jag ha stått/gått i ungefär 45 timmar. Det är ju skitbra med mina trasiga ben. Men men, det är bara bita ihop och komma igen! Nästa vecka har vi 50-timmars vecka igen, veckan efter det börjar nya jobbet. Det gillar vi!

En annan sak vi gillar är att Rimbo (alla hatar Rimbo, sorry) förlorade sin elitseriepremiär med 54-18. HAHA! Kaxiga jävla Rimbo, ni kommer komma så sist i serien. Rätt åt er!

Nu - sovdags. God natt folk!


Oh, olala jag vill ha dig

Tisdag, snart är veckan slut. Det gäller att se det positivt, trots att man jobbar 10 timmar per dag just nu! Vi har så sjukt mycket på jobbet, helt galet. Heeeeelt galet. Men men, bara 1,5 vecka kvar nu. Det är svårt att vara negativ då.

Vaderna är dåliga, som vanligt. Någon som vet var man kan köpa nya? Ge mig! Jag vill inte operera. Men jag vet att jag måste, om jag ska få någon ordning på detta. Förstå att jag inte ens kan springa en ynka kilometer utan att det ska göra ont, det är inte klokt!

Läste även i Cosmo (ja, jag "lånade" den på jobbet) att alla kvinnor har en "back up-kille", alltså någon man kan nöja sig med om man inte hittar drömprinsen. Men det har ju inte jag, väl? Eller? Efter att ha tänkt efter lite insåg jag att jag nog har det. Inte officiellt dock, men jag har det. Sen finns det en som jag en gång i tiden sa något sånt till: "om vi inte har någon annan när vi är 30 gifter vi oss". Men han minns nog inte det.. Hur som helst så är det ju nio år kvar tills dess, allt kan hända på nio år!


Ännu en vecka till ända

Och så var det dags att jobba imorgon igen. Men det känns inte i närheten av lika jobbigt som för bara nån vecka sedan, eftersom jag bara har två veckor kvar tills jag slipper ifrån skiten! Och när jag sedan är tillbaka är det knappa månaden kvar till Dubai, och efter det vet vi inte vad som händer.. Förhoppningarna ligger på huvudkontoret, annars är det skolan. Brevis är det inte, det är ett som är säkert.

Tänkte sammanfatta helgen, men det finns inget att sammanfatta. Största delen har bestått i att inte tänka på sånt som borde tänkas på, utan istället har jag pratat med E och Blom flera gånger om dagen bara för att tänka på annat. Jag vill inte veta.
En sak som däremot är säker är att 11/9 är en jävla skitdag. Inget positivt kommer någonsin hända på den dagen, det är jag säker på. Lite tragiskt att min systers barns mormors födelsedag är samma dag som deras farfars dödsdag, vi kommer aldrig kunna fira den födelsedagen på riktigt igen..

Allt är upp och ner just nu

Glädjen jag känner över mitt nya jobb är just nu det enda jag väljer att känna. Jag vill inte veta av det dåliga, som att benen inte funkar, som att livet inte rullar, eller som det faktum att personer försvinner från våra liv.
Min systers killes pappa (alltså mina syskonbarns farfar) dog igår. Jag vill inte ta in det, för jag vill inte gråta. Jag vill inte förstå att han inte finns längre, han som alltid funnits och som alltid ställt upp för både sin egen och för min familj. Han som varit som min farfar i över tio år. Jag vill låtsas som om allt är som vanligt, som han finns där, som om han till jul kommer ge oss trisslotter som han alltid gjort. Jag vill inte se sanningen, det känns bättre att bara låta det vara som det alltid varit.

Två personer har försvunnit ur mitt liv den senaste tiden, det är två för mycket. Låt inga fler försvinna nu, snälla?


Lördag

Jojo, det var rätt kul igår, trots att jag hade mina tvivel innan. Men det blev bra, chefen grinade en smula, vi käkade god mat och hade det trevligt. Kul bara när chefen helt plötsligt utbrister: "Ni vet väl alla att Mikaela ska sluta?!" Tack grabben, jag hade tänkt berätta det själv! Men men, då slapp jag det.. Fick även beröm för att vara en av tre som "bär upp kontoret", och sånt känns ju skönt. Framförallt när det kommer från olika håll, och inte bara från en packad chef. Sen när jag skulle åka hem insåg jag varför jag aldrig är i Haninge kvällstid. Kvart över tolv gick vi från O'Learys, tio över två var jag hemma. Resan som dagtid tar max 40 min tog nu alltså nästan 2 timmar.

Vad händer idag då? Jag vet faktiskt inte.. Typ film och chill? Låter bra det!

Love you!

Tack kära vänner som sagt grattis till mig. Och ni som sagt: "Hur fan fick du det jobbet?", det räcker nu! Första tre gångerna var det lite roligt, de andra 17 bara trist. Okej?

Jo, vet ni vad som hände igår? Vi hade fysträning, hade tränat nästan en timme, och skulle köra sista grejen. Då small det till i låret och det gjorde helt sjukt ont! Eller så länge jag höll tryck på så kändes det bara lite, men tog jag bort det gjorde det ont igen. Men idag är det bättre, känns lite stelt bara.. Vågar inte riktigt anstränga mig så det inte blir värre. Bra va? Precis fått reda på att mina underben är cp, då ska överbenen också börja bråka. Sluta nu.

Jaja, nu sticker jag iväg på jobbmiddag. Chefen ska ju sluta så han bjussar på middag, det är schyrre tycker jag. Hörs senare lovers!

Och där vändes allt upp och ner

Jag hade från början tänkt skriva ett jättegnälligt inlägg om hur synd det är om mig. Idag var nämligen vår (jobbets alltså) naprapat på besök på jobbet eftersom vi haft en hel del skador, däribland jag och mina benhinnor. Alla fick jättebra besked, ni vet, "träna så blir det bättre", "gör så här så det blir bättre", "det går över". Tror ni jag fick det eller? I helvete heller. Jag fick ett besked som kan verka lite positivt: Det är inte fel på mina benhinnor, egentligen. Dock fick jag ett väldigt negativt besked: Det är fel på hela mina underben. Vader, benhinnor, fotleder, fötter, till och med tårna! Och enligt naprapaten beror det på att jag troligtvis har Compartment Syndrom (Erik, säger du "vad var det jag sa" så slår jag dig!). Rekommendationen? Operation. Kul liv!

Men nu vill jag inte vara så negativ, eftersom jag precis fick det bästa beskedet jag kunde fått just nu. Jag har fått vikariatet på huvudkontoret! Visserligen bara två månader, men vad gör det? Det är två månader mindre med trappor! 28 september börjar jag, love it.

Ge mig liv

Sova sova sova. Det är ungefär så mycket jag orkar med just nu, men det är den aktivitet jag ägnar minst tid åt.
Sjukt stressigt hade jag det idag iaf. Jag var tvungen att gå tidigare eftersom jag skulle iväg på intervju, vilket ledde till att jag var tvungen att näst intill jobba ihjäl mig då vi hade sjukt mycket. Plus att nya chefen var på besök. Plus att vi hade ett långt morgonmöte. Men jag klarade mig, med 40 min tillgodo! Jag är grym.

NRJ levererade även bästa citatet på länge. Benji diskuterade det faktum att Carola ska släppa en ny julskiva, det det var lika säkert som att "Peter Jihde sitter hemma och kollar på gamla Idol-avsnitt och kommer av blicken av sin egen blick".


Jag vill inte ha vardagar

Så här när man fått smälta helgen lite så var det ändå lite roligt. Iaf från lördag runt 12 fram till hemresan. Den iskalla natten, myggen, hungern och elden kunde jag klarat mig utan.

Och hörrni, jag måste få erkänna en sak. Jag sa ju att jag hade bestämt mig för att börja plugga till våren, men det är så här att det har dykt upp en sak. Anledningen till att jag ville börja plugga var för att jag inte fick det där jobbet jag ville ha, eftersom de inte hade råd att tillsätta tjänsten. Men nu har det visat sig att jag ändå får det, men just nu verkar det bara vara ett vikariat i oktober-november. Om det bara blir i oktober-november så börjar jag ändå plugga, så långt har jag bestämt. Men, ett stort MEN, tjänsten kan bli förlängd. Och blir den det, ja, då fortsätter jag där! För jag vill ju egentligen inte börja plugga, samtidigt som jag verkligen vill slippa mitt jobb. Ja, ni fattar grejen. Det nya jobbet tror jag dock är asbra, eller jag hoppas på det. Så helt enkelt, stannar jag bara okt-nov så börjar jag plugga i januari, får jag det förlängt börjar jag plugga sen när vikariatet tar slut.

Så, då vet ni!

Hemma

Okej, den här helgen blev väl inte riktigt vad jag hade trott den skulle bli. Det började i fredags med att vi blev ivägkörda ut till en båtplats, upphämtade av båtar och sedan avsläppta på en öde ö. Ja, helt jävla öde, inte en människa förrutom vi fanns där. Sen fick vi bygga tält som vi skulle sova i, jag sov drygt 20-30 min där första natten, sen satt jag vid elden resten av natten eftersom det var mycket varmare där. Eldjäveln som inte fick slockna under natten, vi var alltså tvugna att vara eldvakter.
Mat fanns det inte heller så gott om, tre burkar ravioli skulle sju personer dela på och leva på under tre dagar (trodde vi). Snålt med den varan alltså. Lite tävlingar anordnades dock, jag vann bästa tävlingen (stå rakt ut med armarna så länge som möjligt), och fick två kexchoklad, en chipspåse och en liten burk ravioli. Jag hatar ravioli!

Igår var det också tävling, där vinnarna skulle få bo kvar i lägret medan förlorarna fick packa sina grejer och flytta till "träsket". Självklart förlorade vi, andra laget hade vår fystränare i laget vilket var en jävla fördel när vi skulle ta oss över ett rep. Så det var bara att packa och gå! Vilket vi rätt snabbt fattade var en fördel, eftersom vi gått runt halva ön redan när vi letade efter ved och inte sett något träsk någonstans. Så när vi närmade oss bryggan insåg några att här var det fest på g! Vi blev upphämtade av båtar igen, ivägkörda till Tottes (världens gulligaste människa) land och där var det kräftskiva! Kan även påpeka hur paffa "vinnarna" blev när de kom till Totte och vi kommer utklivandes ur huset, mätta och belåtna. HAHA!

Sen var det som sagt var fest, bad, volleyboll, vattenskidor, trasiga båtar, trasiga bilar, godis, McDonalds, och ett riktigt skönt bad!

Ge tillbaka mitt liv

Idag, igen, så fick jag den där konstiga känslan på jobbet. Den där när jag ser suddiga prickar, jag kallsvettas och känner mig tröttare än tröttast. Annars brukar det släppa efter en stund, idag höll det i länge och när det väl försvann fick jag jordens huvudvärk istället. Borde kanske inte fortsatt jobba..

Ska iväg och träna snart också, men är grymt otaggad på det. Men jag måste försöka få igång vardagen igen, det här funkar inte. Ska iväg på den "hemliga" helgen imorgon, måste som sagt var försöka göra några normala saker. Fast jag helst skulle vilja ligga i sängen och sova hela helgen. Men eftersom Erik åker hem i helgen så finns det inga andra alternativ än att aktivera sig, trots att jag inte vill. Men man får ju inte alltid som man vill.


Vissa saker roar oavsett

När folk undrar hur det står till med mig, så brukar jag hänvisa till att jag är handbollsmålvakt. Det förklarar allt. Fråga bara Thomas Pettersson.


Life goes on

Oavsett om man vill eller inte fortsätter ju livet alltid. På något sätt. Och jag försöker göra det bra, men det går lixom inte helt åt rätt håll. Fick t.ex. reda på att bästa chefen (jag har varit orättvis mot honom tidigare, jag vet) ska sluta hos oss, och det känns lite jobbigt. Jag är inte på humör för att försöka bygga upp en ny relation med en chef, när jag ändå ska sluta snart.
Sen fick jag veta att jag skulle fått börja sjukgymnastprogrammet idag om jag hade kunnat. Men det kan jag ju inte, eftersom jag jobbar.
Vad som däremot är positivt är att jag fått tummen ur och bestämt ett datum då jag slutar jobbet. Först hade jag tänkt att jag skulle sluta den 18e december, men så upplyste Erik mig om att det är bättre om jag slutar den 10e januari, tack vare alla röda dagar (och Dubairesan) så behöver jag bara jobba sju dagar men få betalt för nästan en månad. Så de sju dagarna kan jag väl stå ut med, det handlar ju om drygt 10.000 kr. Skolan börjar ju 17-18 januari (beroende på vad jag ska plugga), så jag får ju ändå en vecka att vila upp mig. Plus veckan i Dubai. Det känns skönt att ha bestämt så långt iaf!

För att försöka aktivera mig lite igen och för att tänka på andra saker så sitter jag och Erik och smider planer inför nästa sommar. Att allt bara handlar om mig känns lite egoistiskt, men ibland behövs det. Just nu finns det en sak jag hoppas grymt mycket på, men jag har ett par back-upplaner också. Men ingenting blir officiellt här än på ett tag.

RSS 2.0